Treceți la conținutul principal

Din lipsa de copac

Nu stiu de ce, dar zilele asta mi-a tot venit in cap amintirea unui moment cand citeam destul de mult intr-un copac de la bunica-mea. Stiu ca am citit acolo Pianul Mecanic a lui Vonnegut si Paralela Enigma de Anania si Barbulescu (asta a trebuit sa o caut, chiar nu mai stiam cum se cheama). Era un mar nu foarte inalt - oricum eram complet netalentata la catarat in copaci - al treilea din sirul de pe dreapta holdei.

Tot gandindu-ma la asta mi-am dat seama ca imi amintesc titlul fiecarei carti pe care am citit-o pana in anul I de facultate, imi amintesc despre ce era vorba in ele, si muzica pe care le citeam. De exemplu, Depeche Mode si si niste piese mai vechi de la A-ha inca ma fac sa ma gandesc la Axiomatic, Peregrinarile lui Tuf si Lumea Inelara. Dupa aia am un gol imens de memorie pana am plecat in Anglia, trebuie sa fac un efort serios ca sa imi amintesc ce am citit in facultate, si singurele chestii care imi vin in cap sunt Ecstasy si Luni de fiere, pentru ca m-au marcat serios cand le-am citit.

In rest, gol. Imi amintesc numai daca ma uit in biblioteca la cartile pe care le-am cumparat la vremea aia, dar si asa, am senzatia ca nu-mi sunt familiare, parca le-am citit in transa sau ceva de felul asta. Cand am plecat din tara parca mi s-a deblocat memoria – din septembrie 2009 tin minte tot, tot, tot. Am oarecum senzatia asta la modul general, adica apropo de toate chestiile din viata mea, dar e mai apasatoare pe planul asta, al cartilor. As vrea sa stiu ce mi-a sters memoria. Ca sa n-o iau de la capat.

Mai ales ca zilele astea sunt prin Bucuresti, si ma dau zilnic cu troleul 69 – autobuzele au talentul de a-ti sterge din memorie tot ceea ce citesti in ele. Nu si trenurile, totusi. Poate de-aia din UK n-am uitat nimic, pentru ca acolo m-am deplasat numai cu trenul. Sau poate creierii mei intrasera intr-o stare de-aia de hiperactivitate, ca atunci cand stai treaz numai din cauza ca ai baut sapte cafele si-un Red Bull si ai impresia ca esti super eficient dar daca te trantesti in pat dormi 24 de ore si dupa aia nu-ti amintesti nimic din ce-ai facut.

Sau poate imi lipseste un copac.

Dar as zice ca am timp sa ma lamuresc pana la vara, cand plec vreo doua luni la Lisabona. Si o sa scriu in sfarsit ceva pe blogul asta de pe plaja. Sau dintr-un portocal, ceva.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Din gândurile aleatorii ale unui fotograf, despre viaţă, lume, univers şi... DA FUCK? De acolo tragem concertul ăsta???

Partea întâi Drag ă organizator ule de evenimente. Fotograful e prietenul tău . Fotograful de concert nu e un paparazzi sucit care, odată ce are voie să se mişte liber cu aparatul de gât prin perimetrul festivalului, o să caute să pozeze cele mai urâte chestii peste care se nimereşte să dea. N-o să pozeze interioare de toalete ecologice, nici saci de gunoi supraplini. Pentru că el nu vine la un festival sau concert ca să facă poze urâte. Fotograful de concert vrea să surprindă atmosfera, oamenii, vibe-ul locului. Vrea să prindă costumaţii ciudate, freze ciudate, oameni care fac chestii fun şi mişto. Vrea să surprindă artiştii de pe scenă în cele mai interesante ipostaze şi vrea sa stea cât mai aproape de scenă pentru a face treaba asta, pentru că din public, în timp ce-şi ia coate-n gură şi m*i de la plătitorii de bilet pe care îi deranjează, s-ar putea să nu reuşească să-şi facă meseria aşa cum trebuie. Nu vrea să stea în faţă pentru că se crede jmecher şi pretin

Svenja, Romania si distanta

Suntem o generatie de migratori. Mi-a luat mult sa inteleg asta, am crezut ca e doar un motor care ma impinge pe mine, ca poate fug eu de ceva. Dar e suficient sa ma uit in jur – stiu extrem de putini oameni pentru care Romania e suficienta, care n-au plecat sau nu planuiesc sa plece pe undeva, macar o vreme. Unii nu vor sa se mute pentru cateva luni, un an, doi, sau pentru totdeaua, ci doar umbla, cat pot ei de mult, se duc unde vad cu ochii, dincolo de vacantele all inclusive in Bulgaria si shoppingul la Viena.

Confesiunile unei ucigaşe de balene (I)

Când eram mică, tata avea o vorbă: Mă, ce-i cu toate luminile astea aprinse? Pentru mine şi frate-miu, factura la curent era ultima dintre grijile de pe lume, imediat după cine iese preşedinte şi dacă mai e sau nu Geani paznic la banca de la parter (asta era important, pentru că Geani ne dădea apă când ieşeam afară, ca să nu mai trebuiască să urcăm două etaje până în casă, şi ne lăsa să ne parcăm bicicletele la el în teritoriu).